Wat is HoofdKantoor Brabant?

HoofdKantoor Brabant zorgt voor rendementsverbetering bij Brabantse bedrijven in het MKB. Wij maken bedrijfskunde bereikbaar voor het midden en kleinbedrijf. Onze opdrachtgevers ervaren een heldere analyse en een praktische aanpak.

Vanuit onze bedrijfskundige achtergrond zien wij dat producten en diensten steeds vaker ‘wereldwijd concurrerend’ geleverd worden. Daarom is het maken van goede producten alleen niet meer voldoende. Het gaat om klantgerichtheid en vooruitstrevendheid in het ambacht. Kwaliteit is een uitgangspunt. Logistieke systemen, stabiliteit van de onderneming, innovatiekracht en kostenbeheersing maken het verschil in een wereld die steeds sneller verandert.

De oprichters van HoofdKantoor Brabant hebben de ambitie om uw concurrentiekracht te vergroten onder deze condities. Wij zijn gepokt en gemazeld in het nationale en internationale MKB. Door onze ervaring en opleiding zien we waar de mogelijkheden liggen voor bedrijven. Om die mogelijkheden in de praktijk tot uitvoering te brengen hebben wij het kernteam HoofdKantoor Brabant gecreëerd. Dit team bestaat uit specialisten op diverse vakgebieden.

 

Onze samenwerking met opdrachtgevers

De meeste ondernemers die wij begeleiden en ondersteunen zijn mensen met een nuchtere kijk op hun bedrijf. Het merendeel is van het type: niet zeuren, maar handen uit de mouwen! Zo nuchter gaan ze ook met hun bedrijf om, vaak varend op grote product- of marktkennis. Ze hebben hun bedrijf uitgebouwd vanuit vakmanschap of een goede handelsgeest. Zelfstandigheid en zelf uitdagingen oplossen is daarbij een groot goed.

Toch zijn er zaken waar meer specialistische kennis bij komt kijken. Vaak onderwerpen die verband houden met de bedrijfsvoering, maar die een vak-ondernemer veel tijd kosten. En die zaken remmen dan de zaak af of zorgen voor gebonden handen. In die gevallen helpen wij graag. Naast de ondernemer, met een heldere analyse van de uitdaging en een praktische aanpak. Zo komen we samen tot resultaat. Op basis van onze bedrijfskundige ervaring en kennis van MKB vraagstukken bieden wij uitgekiende oplossingen aan. In praktische werksessies en met heldere modellen gaan we samen met jou en je medewerkers aan de slag. Communicatie met onze klanten is persoonlijk. Daarnaast hebben al onze opdrachtgevers toegang tot ons portal. De aanpak van HoofdKantoor Brabant is transparant, wij maken heldere afspraken over resultaten en kosten. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent!

Belangrijke thema’s binnen HoofdKantoor Brabant zijn:

N

Omgaan met groei

N

Strategie

 

N

Internationalisering

 

N

Financiering

 

N

Marketing & verkoop

 

N

Personeel

 

N

Persoonlijk leiderschap