Wat is HoofdKantoor Brabant?

HoofdKantoor Brabant levert bedrijfskundig advies aan bedrijven binnen het MKB. Zo zorgen wij voor onder andere rendementsverbetering en helpen wij bij een betere bedrijfsvoering. Onze opdrachtgevers ervaren ons advies als een heldere analyse en een praktische aanpak, waardoor snel resultaat geboekt kan worden.

Vanuit onze bedrijfskundige achtergrond zien wij dat producten en diensten steeds vaker ‘wereldwijd concurrerend’ geleverd worden. Daarom is het maken van goede producten alleen niet meer voldoende. Tegenwoordig gaat het om klantgerichtheid en vooruitstrevendheid in het ambacht met kwaliteit als uitgangspunt. Daarnaast maken logistieke systemen, stabiliteit van de onderneming, innovatiekracht en kostenbeheersing het verschil in een wereld die steeds sneller verandert.

De oprichters van HoofdKantoor Brabant hebben de ambitie om uw concurrentiekracht te vergroten onder deze condities. Wij zijn namelijk gepokt en gemazeld in het nationale en internationale MKB. Door onze ervaring en opleiding zien we waar de mogelijkheden liggen voor bedrijven. Om die mogelijkheden in de praktijk tot uitvoering te brengen hebben wij het kernteam HoofdKantoor Brabant gecreëerd, hetgeen bestaat uit specialisten op diverse vakgebieden.

 

Onze samenwerking met opdrachtgevers

De meeste ondernemers die wij begeleiden en ondersteunen zijn mensen met een nuchtere kijk op hun bedrijf. Zo is het merendeel van het type: niet zeuren, maar handen uit de mouwen! Zo nuchter gaan ze ook met hun bedrijf om, vaak varend op grote product- of marktkennis. Ze hebben hun bedrijf uitgebouwd vanuit vakmanschap of een goede handelsgeest. Hierbij is zelfstandigheid en zelf uitdagingen oplossen een groot goed.

Toch zijn er zaken waar meer specialistische kennis bij komt kijken, denkend aan onderwerpen die verband houden met de bedrijfsvoering, maar die een vak-ondernemer veel tijd kosten. En juist die zaken remmen dan de zaak af of zorgen voor gebonden handen. In die gevallen helpen wij graag, want door middel van een heldere analyse van de uitdaging en een praktische aanpak komen we samen tot een resultaat. Op basis van onze bedrijfskundige ervaring en kennis van MKB vraagstukken bieden wij uitgekiende oplossingen aan. Door middel van praktische werksessies en met behulp van heldere modellen gaan we samen met jou en je medewerkers aan de slag.

De aanpak van HoofdKantoor Brabant is transparant, want wij maken heldere afspraken over resultaten en kosten. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent!

Belangrijke thema’s binnen HoofdKantoor Brabant zijn:

N

Omgaan met groei

N

Strategie

 

N

Internationalisering

 

N

Financiering

 

N

Marketing & verkoop

 

N

Personeel

 

N

Persoonlijk leiderschap