Thema: Bedrijfsovername en bedrijfsoverdracht

Als ondernemer, die een bedrijf koopt of verkoopt, kun je baat hebben bij de tijdelijke betrokkenheid van de andere partij in de vorm van aandelen, leningen en/of als directeur. Eigendom, zeggenschap en bestuur worden dan geleidelijk overgedragen, niet zelden zonder risico’s. Waar dient de verkoper daarbij grip op te houden? Wat zijn de exit scenario’s voor de koper? Hoe verzekert de koper een nieuwe koers met een oude bestuurder?

  • Opmaken goede leenovereenkomst;
  • Zekerheidstellingen;
  • Het als verkoper behouden van zeggenschap in de onderneming voor bepaalde belangrijke beslissingen;
  • Dat kan als mede aandeelhouder (met bijzondere rechten maar zonder winstrechten), maar ook
  • Door (mede) het bestuur in de onderneming te (blijven) voeren.
  • Opnemen van een goede exit strategie.

Maar hoe gaat dit nu in de praktijk in zijn werk? Bij de succesreeks bijeenkomst op maandag 24 oktober zal eerst een overzicht worden gegeven van het (juridische) speelveld. Daarna zullen aan de hand van een casus mogelijke oplossingen worden besproken. Aan deze oplossingen kunnen diverse mitsen en maren zitten die de revue zullen passeren. Er zal voldoende tijd en ruimte zijn om uw vragen kwijt te kunnen. De bijeenkomst zal interactief zijn.

Dergelijke aandelen- en zeggenschapsvragen worden beantwoord door notaris, specialist ondernemingsrecht, Maurice Willems.

Datum & Locatie
Deze bijeenkomst is op maandag 24 oktober om 17.30 uur in Eersel.
Inloop is vanaf 17.00 uur en de compacte presentatie van 45-60 minuten begint om 17.30 uur. Afsluitend is er een mogelijkheid om onder het genot van een drankje verder te praten met de spreker. De locatie is de presentatieruimte van HoofdKantoor Brabant in Eersel.

Nieuwsgierig naar de andere bijeenkomsten?
Voor meer info over de overige Succesreeks bijeenkomsten kijkt u op http://hoofdkantoorbrabant.nl/succesreeks.

Aanmelden
Stuur een e-mail met uw naam, bedrijf en telefoonnummer naar aanmelden@hkbrabant.nl of bel naar 040 4021112.
Of reageer direct door onderstaand contactformulier in te vullen. U ontvangt na aanmelding binnen enkele dagen een bevestiging van ons.

Meld u nu aan!

2 + 1 =

Deel dit bericht
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn