Eerder hebben wij gemeld dat wij ervoor gekozen hebben Team Tilburgs Truck Parts te sponsoren tijdens de grootste en meest prestigieuze rally ter wereld: de Dakar rally. Redenen hiervoor zijn voor HoofdKantoor Brabant het verhogen van de naambekendheid en het leggen van contacten om opdrachten voor ons kantoor te verwerven. Bovendien passen de waarden en normen van Tilburgs volledig binnen onze waarden en normen en zijn wij van mening dat het succesvol voorbereiden en uitvoeren van het een plan om deze rally te rijden volledig overeenkomt met ons actieplan voor succesvol ondernemen. ‘Le Rallye Dakar’ is een uitdagend evenement, waarin veel parallelen met ondernemerschap bestaan. Ook in Dakar gaat het om uithoudingsvermogen, doelen stellen, risico’s inschatten en steeds een grens verleggen.

De rally is inmiddels afgelopen. Frank Tilburgs heeft het geweldig gedaan! Een 32e plaats voor een team dat voor het eerst meedoet is een unieke prestatie. Mede te danken aan de inzet van het team, de mensen om Frank, maar zeker ook aan de minutieuze voorbereiding. Frank heeft alle elementen die met de rally te maken hebben beoordeeld en maatregelen genomen daar waar nodig en een uitgebreid actieplan en stappenlijst opgesteld. Na afloop was zijn reactie dan ook dat hij door diepe dalen was gegaan, momenten had gekend dat hij dacht er niet meer uit te komen, maar toch heeft doorgezet. Net als in het bedrijf, want ook daar gaat niet alles vanzelf, maar met een ijzeren wil, doorzettingsvermogen, een duidelijk doel voor ogen en een goed voorbereid plan, kan je de hele wereld aan.

Wat was nu voor ons het resultaat? Ook wij hebben ons goed voorbereid en zijn als actieve sponsor bij het team betrokken geweest. We hebben zelfs de rally enige dagen vanuit Argentinië gevolgd. We hebben niet alleen gebruik gemaakt van het netwerk van Frank Tilburgs en ons eigen netwerk, maar zeker ook onze doelgroep op creatieve wijze benaderd. Posts op Facebook over het verloop van de rally zijn duizenden keren geliked, gedeeld en gezien. Wij hebben talloze nieuwe contacten opgedaan en concrete afspraken gemaakt. Naar verwachting ontstaat er directe spin off uit het evenement. Is het dus mogelijk om succesvol te sponsoren? Jazeker, maar dat vraagt wel veel aandacht en een gedegen voorbereiding.

Wilt u meer weten over succes uit sponsoring en het opstellen van een Actieplan voor Succesvol Ondernemen? Neem dan contact op met Frans Vogels (f.vogels@hkbrabant.nl) of Rob Bierens (r.bierens@hkbrabant.nl).

Deel dit bericht
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn