Dat de economie aantrekt, is zo langzamerhand wel voldoende belicht. Ook in een aantrekkende economie zijn er duidelijke winnaars te vinden. Dit jaar is de regio Eindhoven wederom de snelst groeiende regio van Nederland (al blijft de plaatselijke voetbalclub daar dit jaar een beetje bij achter), aldus de economen van de ING. Zij hebben onderzoek verricht op de economische groei per regio en de resultaten laten voor Eindhoven een groei van 3.4% zien ten opzichte van 2016, terwijl Amsterdam de 2de plek bezit met 3.2%. Over heel Nederland gezien, wordt de groei boven de 2% verwacht, waardoor duidelijk wordt dat Eindhoven flink de kar trekt.

Kracht van de regio

Wat doen de bedrijven in de regio rond Eindhoven zo goed, dat er nu al jaren een dikke plus wordt gemaakt? Vaak wordt er meteen gewezen op High-tech en maak-industrie, en dan vooral naar VDL, ASML, Philips en sinds kort ook andere bedrijven uit de regio zoals bijvoorbeeld Vanderlande (Quote Volkskrant : “Nog nooit van gehoord”), maar dat is niet het hele verhaal. Deze bedrijven staan namelijk zo sterk, doordat er een hecht en kwalitatief hoogstaand netwerk aan bedrijven omheen is gecreëerd. De productieketen die regionaal is ontstaan, is ijzersterk en levert vele voordelen zodat er Lean kan worden geproduceerd en snel kan worden geschakeld. Een even belangrijke factor hiervoor is de onderlinge samenwerking tussen afnemer en leverancier.

Samenwerken maakt Succesvoller

Door de specialisatie van vele MKB-bedrijven op specifieke productgroepen en vervolgens het inzetten van deze expertise om ‘mee te denken’ met de klant is essentieel in het succes van de regio Eindhoven. Samen maakt immers succesvoller en deze samenwerking leidt tot de meest optimale oplossingen voor de eindgebruiker. ‘Kennis is macht, maar kennis delen is kracht’ heeft zich daardoor dubbel en dwars bewezen in de regio, want het zorgt ervoor dat de technologische ontwikkelingen elkaar in razend tempo opvolgen. Vandaar ook dat ING verwacht dat Eindhoven ook volgend jaar weer de snelst groeiende regio blijft. Dit maakt deze regio tot wat het vandaag de dag is: De slimste, natuurlijk de leukste & de gekste, en wederom nu dus ook de snelst groeiende regio van Nederland!
Heb of werk jij in een bedrijf in de regio Eindhoven? En lopen jullie tegen problemen in jullie bedrijf, nu het zo snel groeit? Zijn bijvoorbeeld de bedrijfsprocessen niet meer op orde, of krijgen jullie het simpelweg niet meer gemanaged? Neem dan contact met ons op. Wij zijn HoofdKantoor Brabant, en wij helpen jullie je weer te kunnen focussen op waar jullie echt goed in zijn! Inmiddels is er een vijftigtal bedrijven die van onze diensten gebruik maken om hun bedrijf een nieuwe groeispurt te laten nemen. Wil jij ook weer aan jouw bedrijf werken, in plaats van erin? Stuur mij, Rick van Hout, dan een bericht via mail (r.vanhout@hkbrabant.nl) of telefoon (M: 06-22038431)

Deel dit bericht
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn