Frans Vogels

Frans Vogels kan met recht een Internationaal Manager worden genoemd. Hij heeft meer dan 30 jaar werkervaring op directieniveau bij Duitse, Zweedse en Amerikaanse multinationals. Maakte deel uit van het management team dat in 1985 “ besloot” te groeien van een vijfde plek in Nederland, naar de grootste ter wereld in de sigarenindustrie, en heeft dat waargemaakt. Daarna werd president van deze onderneming en lid van het management team van het aan de beurs van Stockholm genoteerde moederbedrijf. Vertrok hierna naar New York, waar hij verantwoordelijk was voor de integratie van de grootste acquisitie van dit Zweedse bedrijf. Nadat 5 jaar later deze klus geklaard was, richtte hij een zeer succesvol adviesbureau op dat zich richtte op advisering van het MKB  in niche, premium markten, van tropische vissen tot diamanten.

Na zijn terugkeer naar Nederland in 2011 kwam hij al snel in contact met Rob Bierens en samen besloten zij verder te gaan onder de naam HoofdKantoor Brabant, een middelgroot adviesbureau, dat het MKB in Noord Brabant helpt de uitdagingen van deze tijd om te zetten in een positief resultaat.
Inmiddels leveren zij aantoonbaar resultaat voor zo’n 30 ondernemingen van klein tot middelgroot.

Geboren in een ondernemersfamilie heeft hij gedurende zijn hele carrière een zwak gehad voor het MKB in binnen- en buitenland. Hij kent de uitdagingen en voelt de spanning, die ondernemers ook hebben. Frans werkt graag met het 3 M model. Mensen, Markten en Merken en vindt dat bedrijven pas echt floreren als deze zaken in evenwicht zijn. Hij heeft hierdoor veel merken gebouwd in internationale markten met zeer gemotiveerde medewerkers en klanten.

Frans is getrouwd met Cocky, heeft 2 zoons en 3 kleinkinderen.  Naast zijn dagelijkse werkzaamheden in HoofdKantoor Brabant is Frans actief als vrijwilliger voornamelijk bij de zorg van verstandelijk gehandicapten.

Opleiding: HBS B, HEAO EJ, NIMA B,C,F . daarnaast talloze cursussen, seminars en trainingen.

Frans Vogels

f.vogels@hkbrabant.nl