Dakar sponsorreis 2017: nog 5 nachtjes slapen!

Het is bijna zover! Na maanden van voorbereiding start a.s. zondag ons eigen Dakar avontuur. Een groep van 12 supporters van Team Tilburgs Truckparts neemt deel aan de Team TTP-sponsorreis. Ik had de eer de reis te mogen organiseren en heb daar veel lol aan beleefd.

Deelnemers zijn: Dorien Royackers, Eric van Orsouw (Van Orsouw Machinebouw), John van Ham (SVH Metaal), Kees Sengers (Sengers Metaal), Frans van Gompel (Grip Road Inspection), Frans Roothans, Dorus Roothans (beiden Roothans Land en bosbouw), Sjors van Nunen, Hans Gootjes, Bertrand Oversteegen, Hein van Dijsseldonk en Rob Bierens (HoofdKantoor Brabant).

Voor de geïnteresseerden: ons programma is als volgt:

We vertrekken zondag vanaf Amsterdam, via Buenos Aires naar Salta in Noord Argentinië. Daar arriveren we maandagmiddag en staan vier 4×4’s voor ons klaar. Met deze auto’s rijden we naar Purmamarca (wereldberoemd in heel Noord Argentinië), waar we een eerste hotelovernachting hebben.

Dinsdagochtend gaan we op zoek naar een spectator zone (de door de ASO aangewezen kijkplaatsen, met gegarandeerd spektakel) waar we een plekje zoeken om de rally van dichtbij te kunnen zien. ’s Avonds rijden we terug naar Salta voor een overnachting in de stad. 

In november hebben we al een berg bagage in de servicetruck van Team Tilburgs Truckparts verstopt. Deze is namelijk ingericht voor 2 Dakar teams, terwijl de truck maar materiaal voor 1 team hoeft mee te nemen…. Ruimte genoeg zou je denken…… (alleen nu dus niet meer). De kunst is om dinsdagavond de servicetruck nog te vinden en onze spullen terug te krijgen. Anders hebben we op woensdag namelijk een probleem….

Woensdag overdag hebben we een volle rally dag. We leggen zelf ca. 800 tot 900 km af, en willen natuurlijk ook nog veel van de rally zien. ’s Avonds hebben we de ingepakte spullen nodig voor onze eerste kampeernacht. Een van de voorwaarden van de reisdeelnemers was namelijk dat ze wel wat avontuur wilden. Dat hebben we ingebracht in de vorm van enkele overnachtingen in tenten op ‘nader te bepalen plaatsen’.

Donderdag, vrijdag en zaterdag proberen we zoveel mogelijk rally spektakel te pakken. Dan moeten we ook een kans pakken om de mannen Team Tilburgs Truckparts en onze andere bekenden te ontmoeten in het befaamde Bivak. De reizende Dakar stad staat elke avond in een andere plaats en het is maar de vraag of en hoe laat je erop kunt. En hoe het team er dan bij staat. Dat wordt dus van dag tot dag bekeken.

In totaal leggen we tussen maandag en zaterdag (aankomst in Buenos Aires) ca. 2700 km af. Die zaterdag willen we op tijd aan de finish staan om de teams over de finish te juichen.

Naar verwachting hebben we tijdens de rally weinig tijd om te slapen. Daarom genieten we na de finish feesten nog van 2 dagen welverdiende rust voor we op dinsdag terugvliegen naar Nederland.

Nog 5 nachtjes slapen……

Volg onze verhalen via:

www.hoofdkantoorbrabant.nl

https://www.linkedin.com/company/hoofdkantoor-brabant

www.facebook.com/HKBrabant

 

Deel dit bericht
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn