Na het verkennen van Argentinië na de aankomst, was het gisteren dan eindelijk zover: We gaan de rally voorbij zien razen. Na een barre tocht over een grindpad van 80 kilometer kwamen we aan bij Abra Pampa, een plaatsje dichtbij de finish. Vanuit daar zijn we, na wat hulp van vriendelijke agenten, bij de finish aangekomen. Daar was een smakelijke barbecue aan de gang, midden in de woestijn, waar we ons bij hebben aangesloten (al hebben we de Lama die op het menu stond overgeslagen…)

Waar we dachten dat de Trucks in razend tempo onze kant op kwamen, bleek niets minder waar. Na 2 uur te wachten aan de finish bleek dat de start was uitgesteld door het slechte weer. Uiteindelijk kregen we een telefoontje van het Team TTP service team, dat een deel van de etappe was afgelast. De weg richting Salta vanuit de nieuwe finish, bleek zelfs volledig te zijn verregend en afgesloten. En laat dat nou net de enige route zijn waarover we naar de bivak konden.

Onderweg kwamen we meerdere teams tegen (X-Raid Mini / EVM / Van Loon) en hebben we even staan praten met Ton van Genugten, Anton van Limpt en Jurgen van de Goorbergh. Zij gaven ook al aan dat het nog lang kon gaan duren. Aangezien we daar geen zin in hadden, en de brutalen de halve wereld hebben, zijn we toch doorgereden op de alternatieve route, achter een racetruck aan.

Daar kwamen we de mannen het serviceteam Team TTP tegen, waar ze aan het overleggen waren wat te doen. Aangezien het nog maar een klein stukje rijden zou zijn, zijn wij achter het serviceteam aan gegaan om de weg te vervolgen.

Dit kleine stukje bleek een rit van meer dan 6 uur te zijn, volledig over zand en grind. We mogen dan geen Dakar-rally hebben gezien tot nu toe, nu zaten we zowaar zelf in een spectaculaire etappe, dwars door de woestijn. Door een grote stofwolk heen in het donker.

Tijdens de rit kwamen we in beeld bij Frank en zijn mannen (Team TTP) waar we nog even achteraan zijn gereden (en stof hebben gehapt). Samen ook even gepauzeerd, waar bleek dat het met de truck, ondanks de marathon etappe, nog goed ging en de schade mee leek te vallen. Even sleutelen, en de truck moet klaar zijn voor de race van vandaag!

Daarna zijn we doorgereden naar Salta, waar 500 man politie was opgetrommeld en motoragenten ons dirigeerde richting de Bivak. Daardoor zijn we toch een stukje mee het bivak ingereden. De stickers op onze auto deden hun werk, want het duurde behoorlijk lang voor ze doorhadden dat wij niet in de caravaan thuishoorde. We werden zelfs toegejuicht door de gehele stad:

Vandaag werden we in ons hotel wakker, en blijkt de ASO nog een verrassing voor ons te hebben: Ook de etappe van vandaag is volledig afgelast. En dus weer geen rally spektakel voor ons. Wel zullen we naar de volgende bivakplaats moeten, een rit van zeker 800 kilometer. We zullen zien of we weer zelf in een rally terechtkomen.

Wordt vervolgd…

Deel dit bericht
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn