Herken jij jezelf in deze situatie? Je komt ’s ochtends op je bedrijf met een planning in je hoofd wat je die dag allemaal gaat doen. Op het eind van de dag kom je erachter dat je weer de hele dag geleefd bent door de dagelijkse beslommeringen van klanten, leveranciers en werknemers. Je hebt allerlei ideeën waarmee je onderneming verder zou kunnen groeien, alleen je komt er niet aan toe om ze uit te werken. Dit komt omdat de opdrachten van vandaag alle aandacht vragen.

Organisaties kunnen alleen groeien als ondernemers groeien. Als een onderneming de potentie heeft om te groeien zal een (mee)werkende ondernemer in een volgende fase de bedrijfsprocessen moeten gaan managen. Als de onderneming verder groeit, zal de ondernemer in staat moeten zijn om te leiden. Op deze manier maakte hij de omschakeling en gaat de ondernemer AAN het bedrijf werken in plaats van IN het bedrijf!

Hoe krijg je het nu voor elkaar om zo een omschakeling te maken?

  1. Zorg dat je weet waar jij heen wilt met je bedrijf 
  2. Ken jezelf, weet waar je goed in bent en waar niet. Organiseer de ‘waar niet’ op een andere manier
  3. Weet wat de gevolgen zijn van je ambitie voor je klanten en je financiën
  4. Zorg dat je weet hoe je bedrijf in te richten om je ambitie te realiseren
  5. Weet wat je nodig hebt om grip te houden op je bedrijf

Deze 5 stappen helpen je om een begin te maken aan de groei van jezelf als ondernemer en aan de groei van je bedrijf. Binnenkort meer informatie over de andere stappen.

Deel dit bericht
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn